ستارههای سینمای ایران با چه فیلمی درخشیدند؟
بسیاری از سوپراستارهای سینمایمان، شهرت و محبوبیتشان را مدیون ظهور و درخشش در یک فیلم هستند؛ در گزارش پیشرو نگاهی به سکوی پرش ستارههای سینما میاندازیم.
اختصاصی فیلسین، ستاره شدن به معنای واقعی شاید حاصل زحمتهای چند ساله باشد اما همیشه یک جرقه کوچک کمکش میکند. برای بازیگران ایرانی هم این جرقه، فیلمها هستند. سوپراستارهایی که بر پرده سینما میدرخشند، معمولن شناختهشدن و اوجگرفتنشان، حاصل بازی در یک فیلم بخصوص است و ماجراهای بعد از آن.
بیایید ببینیم سوپراستارهای امروز سینمای ایران، با چه فیلمهایی زندگیشان تغییر کرد:
شهاب حسینی:
بازیگر برنده نخل طلای کن با چند اجرا در تلویزیون شناخته شد اما با ایفای نقش در فیلم سینمایی «شمعی در باد» پوران درخشنده که یک اثر اجتماعی بود، به شهرت رسید.
بعد از حضور در فیلم پوران درخشنده مسیر شهرت برایش هموارتر شد و رفته رفته به یکی از موثرترین بازیگران سینمای ایران تبدیل شد.
محبوبیت حسینی با قرار گرفتن در آثار اصغر فرهادی مانند «درباره الی»، «جدایی نادر از سیمین» و «فروشنده» به اوج خود رسید تا بالاخره توانست با یکی از آثار این کارگردان، رکورد بازیگری در ایران را بزند.
شهاب حسینی در فستیوال کن ۲۰۱۶ جایزهای را برای فیلم «فروشنده» فرهادی گرفت که در سینمای ایران بیسابقه بود.
او این روزها یکی از سوپراستارهای محبوب سینمای ایران است.
نیکی کریمی:
داریوش مهرجویی با ساخت فیلمهای سینمایی «پری» و «سارا» نقش موثری در شناخته شدن نیکی کریمی داشت.
این ستاره سینما توسط بهروز افخمی به دنیای بازیگری معرفی شد و با وجود چند سال دوری از سینما به واسطه خروج از کشور کمرنگ نشد و بازیگری را در کنار تحصیلش پیش برد.
کریمی حالا در اوج محبوبیت و شهرتِ تصویر، به پشت دوربین رفته تا شانسش را در فیلمسازی هم امتحان کند و تاکنون کارگردانی ۴ فیلم را تجربه کرده است. نیکی کریمی یک ستاره از دیروز تا امروز سینمای ایران است.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
+ گزارشهای دیگر فیلسین را از دست ندهید؛
رقصی چنین میانه میدانم آرزوست! (در این گزارش مروری بر سکانسهای چشمگیر «رقص» فیلمهای ده سال اخیر سینمای ایران میکنیم.)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
محمدرضا فروتن:
مرد عاشق و دیوانه فیلم سینمایی «قرمز» فریدون جیرانی به سرعت قلههای شهرت را فتح کرد. محمدرضا فروتن با «مرسدس» مسعود کیمیایی شناخته شد و فیلم فریدون جیرانی به محبوبیت او کمک کرد. برای بازی در نقش عاشق فیلم «قرمز» در همان سال توانست جایزه بهترین بازیگر مرد در جشنواره فیلم فجر را بدست بیاورد و سکانسهای «شب یلدا» کیومرث پوراحمد او را به عنوان یک ستاره عاشق و مجنون به اهل سینما معرفی کرد.
هدیه تهرانی:
بازی هدیه تهرانی در «شوکران» بهروز افخمی نوید یک سوپراستار را به سینما داد و مورد توجه بسیاری از منتقدان قرار گرفت.
اما با بازی در فیلم «قرمز» به عنوان یک سوپراستار شناخته شد و ترکیبش با محمدرضا فروتن مورد توجه علاقهمندان سینما قرار گرفت.
محمدرضا فروتن و هدیه تهرانی بعد از خسرو شکیبایی و بیتا فرهی دومین زوجی بودند که جایزه بهترین بازیگر زن و مرد را در جشنواره همان سال گرفتند.
بعد از «قرمز» هدیه تهرانی دیگر یک سوپراستار تمام عیار شد که عکسش بر سر در سینما هر علاقهمند سینمایی را به سالن میکشاند.
او با مدتی دوری از سینما هنوز هم سوپراستار فیلم «قرمز» است و با بازگشت دوبارهاش به جلوی دوربین خیلی از طرفدارانش را خوشحال کرده است، تهرانی این روزها با بازی در «بدون تاریخ، بدون امضا»، «اسرافیل» و «روزهای نارنجی» باردیگر بر پرده سینماها خوش درخشیده است.
حمید فرخنژاد:
هیچکس نقش او را در فیلم سینمایی «ارتفاع پست» ابراهیم حاتمیکیا فراموش نکرد و او که سالهای قبل با «عروس آتش» خسرو سینایی به سینما آمده بود، حالا با فیلم حاتمیکیا شناخته شد.
فرخنژاد با بازیهایی شبیه به زندگی به سرعت در دل مخاطبان سینما نشست و لقب سوپراستار گرفت.
قهرمان فیلم ابراهیم حاتمیکیا رفته رفته با ایفای نقش در فیلمهای مختلف مهر تایید را بر ستاره بودنش زد و امروز یکی از بهترینهای سینمای ایران است.
او به تازگی با حضور پررنگ در فیلمهای کمدی «خوب، بد، جلف»، «تگزاس» و «سامورایی در برلین» خود را به عنوان یک کمدین نیز معرفی کرده است.
لیلا حاتمی:
چهره معصوم دختر علی حاتمی و «لیلا»ی مهرجویی نقش تاثیرگذاری را ایفا کرد و پتانسیل ستاره شدن را روز به روز با ایفای نقشهای مختلف در خودش تقویت کرد.
او که به واسطه پدرش از کودکی با سینما آشنا بود پلههای ترقی را دوتا دوتا طی کرد و به سوپراستاری رسید.
لیلا حاتمی در ادامه با بازی در فیلمهای «بیپولی» حمید نعمتالله، «جدایی نادر از سیمین» اصغر فرهادی، «من» سهیل بیرقی و «رگ خواب» به مخاطب سینما نشان داد که لقب سوپراستار برازندهاش است.
بهرام رادان:
نسل ستارههای چشم آبی ظهور کرد و بهرام رادان سر رسید. با بازی در «شور عشق» نادر مقدس معرفی شد اما ستاره نشد! وقتی همان سال «آواز قو» سعید اسدی را بازی کرد و تندیس بهترین بازیگر مرد را از جشن خانه سینما گرفت همه متوجه ظهور یک سوپراستار شدند. سوپراستاری که بعدها تصویرش بر سردر سینماها هزاران هواخواه داشت.
با دیدن بازی رادان در «شمعی در باد» پوران درخشنده، «سنتوری» داریوش مهرجویی، «بیپولی» حمید نعمتالله و ... میتوان لقب سوپراستار را برازنده این بازیگر چشم آبی سینما دانست.
رادان سال ۱۳۹۶ برای اولینبار با حضور در کنسرت نمایش «سی» تجربه بازیگری بر صحنه تیاتر را نیز به کارنامهی فعالیتهای هنریاش اضافه کرد.
مهناز افشار:
با حضورش در «شور عشق» و در کنار بهرام رادان پچ پچههای علاقهمندان سینما بعد از خروج از سالن شنیده میشد. چهرهای که تا پیش از این دیده نشده بود به یکباره ورد زبان سینما دوستان و مبدل به یک سوپراستار شد. برخی علت محبوبیت و شهرت او را شباهت به خوانندهی مطرح ایرانی، گوگوش دانستند اما افشار با ایفای نقشهای متفاوت خود را در سینمای ایران تثبیت کرد.
افشار در دهه ۸۰ یکی از تاثیرگذارترین چهرههای سینمای تجاری شد و در بیش از ۵۸ فیلم سینمایی به ایفای نقش اول و مکمل پرداخت.
محمدرضا گلزار:
پسر چشمرنگی گروه آریان که قبلتر در کنسرتهای این گروه میدرخشید، کشف زنده یاد ایرج قادری است. «سام و نرگس» فیلمی بود که گلزار با اولین حضور در آن درخشید و به سرعت شناخته شد. زمان زیادی طول نکشید تا گلزار سوپراستار سینمای تجاری شد و هر فیلمی با بازی او بیشک رکورد گیشه را میزد.
بازی در «شام آخر»، «بوتیک»، «کما» و... نقشهایی بودند که او را تثبیت کردند و به عنوان یک ستاره بیش از پیش شناختند.
او پس از مدتی دوری از سینما دوباره به سینماها برگشت و هوادارانش را خوشحال کرد و در آثار پرفروشی چون «سلام بمبئی»، «آینه بغل»، «رحمان ۱۴۰۰» و سریال «عاشقانه» به ایفای نقش پرداخت.
ترانه علیدوستی:
از بین کسانی که برای تست دادن فیلم سینمایی «من ترانه ۱۵ سال دارم» رسول صدرعاملی آمده بودند، دختری انتخاب شد که شاید آن زمان کسی نمیدانست که قرار است ستارهی پرافتخاری در سینما شود.
ترانه علیدوستی، دختر حمید علیدوستی پیشکسوت فوتبال به زودی مرزهای ستاره شدن را رد کرد و به سوپراستاری رسید.
«من ترانه ۱۵ سال دارم» فیلم تاثیرگذار زمان خود بود که فقط یک ستاره داشت و آن هم ترانه علیدوستی بود.
ترانه با حضور در فیلمهای فرهادی به جهانیان هم معرفی شد.
او این روزها یکی از بهترینهای سینمای ایران است.
حامد بهداد:
بیان متفاوت حامد بهداد در فیلم سینمایی «بوتیک» حمید نعمتالله جوانی را به دنیای سینما معرفی کرد که حالا یکی از ستارههای آن است.
شاید علت محبوبیت بهداد بخاطر تفاوتش در ایفای نقشها با سایر همنسلانش باشد.
او با همان شیوه سریع، مسلط و مجنونوار همیشگیاش در ذهن مخاطب نقش بست و کارگردانان را نوید یک استار متفاوتتر بود.
بازی در فیلمهای مسعود کیمیایی قدرت او را در بازیگری چند برابر کرد و حالا او را به عنوان یک ستاره متفاوت در سینمای ایران میشناسیم.
باران کوثری:
دختر رخشان بنیاعتماد و جهانگیر کوثری وارد عرصه سینما شد و شاید در نگاه اول بتوان ورودش در سینما و بازی در فیلمهای مادرش را نقطه عطف او شناخت.
کوثری با حضور موفق در فیلم سینمایی «زیر پوست شهر» شناخته شد و با بازی در «خون بازی» در نقش یک معتاد درخشید.
بعد از «خون بازی» سینما متوجه شد که یک ستاره دیگر به جانش تزریق شده است.
باران کوثری با دریافت جایزههای داخلی و بینالمللی مهر تاییدی بر استار بودن خودش زد و حالا سینمای ایران و مخاطبانش روی او حساب ویژهای باز میکنند. او چندسالی است که به دلیل فعالیتهای سیاسی و اجتماعیاش از حضور در تلویزیون منع شده است و حتی فیلمهای سینمایی که او در آنها حضور پرنگی دارد نمیتوانند تیزر تلویزیونی داشته باشند، البته خود باران از این اتفاق راضی و خوشحال است.
پیمان معادی:
فیلمنامهنویس فیلمهایی مثل «آواز قو» و «چهارشنبهسوری» با بازی در فیلم مهم اصغر فرهادی ناگهان شناخته شد.
پیمان معادی با حضور در فیلم سینمایی «درباره الی...» این حسرت را ایجاد کرد که چرا زودتر وارد سینما نشده است. او با اولین حضورش به خوبی و ایفای نقش باورپذیر مخاطب را شیفته کرد و خیلی زود بعد از حضور در «جدایی نادر از سیمین» به سینمای دنیا معرفی شد.
معادی در سینما فقط یک ستاره وطنی نیست، بلکه بازی در فیلمهای خارج از ایران برای دوستدارانش یک افتخار بزرگ است.
الناز شاکردوست:
ستاره سینمای تجاری با فیلم سینمایی «گل یخ» کیومرث پوراحمد به معنای واقعی یک سوپراستار شد.
بازی او در کنار محمدرضا گلزار که آن روزها یکی از بهترین سوپراستارهای سینما بود، به رونق گیشه آن فیلم کمک زیادی کرد و عرض مدت کوتاهی دیگر همه دختر چشم رنگی «گل یخ» را میشناختند.
النازشاکردوست از اوایل دهه نود بازیگری در فیلمها را کمتر قبول میکرد و بیشتر مشغول ادامه تحصیل رشته سینما در دانشگاهی در لندن بود اما در حال حاضر و پس از پایان تحصیلاتش حضور قابل توجهی در فیلمهای روز سینما دارد.
طناز طباطبایی:
«دیشب باباتو دیدم آیدا» رسول صدرعاملی بازیگران چهره نشدهی زیادی داشت.
طناز طباطبایی هم یکی از همانهایی بود که با بازی در آن فیلم معرفی شد و با استعدادی که داشت به زودی به شهرت رسید.
اما شاید اوج شناخته شدنش در فیلم «هیس...دخترها فریاد نمیزنند» پوران درخشنده بود. فیلم درخشنده نشان داد یک سوپراستار کاربلد نقش اصلی را ایفا میکند و حضورش در آن فیلم خیلیها را تحتتاثیر قرار داد.
«مرهم»، «طهران، تهران»، «رخ دیوانه»، «خشم و هیاهو» و... فیلمهایی هستند که طباطبایی را در جایگاه یک سوپراستار در سینمای ایران تثبیت کردند.
رضا عطاران:
ستاره سینمای کمدی و فتحکننده گیشهها لقب مناسبی برای رضا عطاران است.
او که با «جنگ ۷۷» وارد عرصه بازیگری شد جوان کم تجربه و پراستعدادی بود. به زودی محبوب شد و بعد از حضورش در سینما فیلمهای پرفروشی را به نام خودش ثبت کرد.
عطاران علاوه بر بازیگری با کارگردانی سریالهای مناسبتی و فیلمهای سینمایی هم نظر مخاطبان را جلب کرد.«من سالوادور نیستم» منوچهر هادی که از تولیدات اخیر سینمای ایران است به واسطه حضور سوپراستار محبوبی مثل رضا عطاران گیشهها را گرفت.
نوید محمدزاده:
جوان تیاتری اهل کردستان میدانست که قرار است ستاره شود و هدف اصلیاش همین بود.
فیلم توقیفی رضا درمیشیان او را وارد دنیای سینما کرد و در همان سال جایزهای که برای خودش بود را از جشنواره فیلم فجر نگرفت یا شاید ندادند!
«عصبانی نیستم» با حاشیههایی که داشت محمدزاده را به اهالی سینما شناساند و با بازی در چند فیلم هومن سیدی بیشتر معرفی شد.
در جشنواره سی و چهارم فیلم فجر مخاطبان برای فیلمی ایستاده دست زدند که بیشک محمدزاده یکی از ستارههای آن بود. حالا فیلم موفق «ابد و یک روز» سعید روستایی، نوید محمدزاده را یک سوپراستار دوستداشتنی کرده است.
نگار جواهریان:
او یکی از هم نسلان ترانه علیدوستی است و او هم با بازی در «من ترانه ۱۵ سال دارم» وارد دنیای بازیگری شده است.
نگار جواهریان به مرور به چهره نام آشنایی بازیگری مبدل شد و با بازی درخشانش در فیلم «طلا و مس» همایون اسعدیان موفق به دریافت سیمرغ بلورین بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر شد و در ادامه با وسواس به انتخاب نقشهایش پرداخت.
از بازیهای به یادماندنی او میتوان به «اینجا بدون من»، «یه حبه قند»، «بی خود و بیجهت»، «نگار» و «گرگ بازی» اشاره کرد.