گزارش سوم از آثار را یافته به بخش سودای سیمرغ جشنواره فجر
سه کام حبس / سامان سالور
«ساکنین سرزمین سکوت»، «چند کیلو خرما برای مراسم تدفین»، «ترانه تنهایی تهران»، «آمین خواهیم گفت»، «سیزده ۵۹» و «تمشک» از ساختههای پیشین سامان سالور است. فیلمسازی که حالا «سه کام حبس» را به جشنواره سیوهشتم رسانده است.

محسن تنابنده ، پریناز ایزدیار، سمیرا حسن پور، متین ستوده، مریم بوبانی، محمود نظرعلیان، یدالله شادمانی، محمد اشکان فر، علیرضا مهران گروه بازیگران فیلم را تشکیل میدهند.
سینما شهر قصه / کیوان علیمحمدی و علیاکبر حیدری
کیوان علیمحمدی را تا پیش از این همواره در همراهیاش با امید بنکدار به یاد میآوردیم؛ دو فیلمسازی که به صورت مشترک فیلمهای «شبانه»، «شبانه روز»، «ارغوان» و «گیلدا» را کارگردانی کرده بودند و جنس خاصی از سینما را پیگیری میکردند که البته مخاطبان خاص خود را هم داشت.

حالا علیمحمدی در اولین تجربه مستقل کارگردانیاش از یار همیشگی، با همراهی علیاکبر حیدری «سینما شهر قصه» را کارگردانی و تهیه کرده است.
این فیلم از آثار کمتر رسانهای شده جشنواره است که بهطور کامل در سکوت خبری ساخته شده و اطلاعات چندانی درباره محتوا و ساختار آن هنوز رسانهای نشده است.
شنای پروانه / محمد کارت
«در جنوب شهر، شنای پروانه طوفان به پا میکند»؛ این خلاصه داستان رسمی منتشر شده از اولین تجربه فیلمسازی بلند محمد کارت است. فیلمسازی که سال قبل و با فیلم کوتاه «بچهخور» توانمندی خود در فضاسازی در جنوب شهر تهران را به اثبات رسانده بود.

جواد عزتی ، طناز طباطبایی ، امیر آقایی، پانتهآ بهرام، علی شادمان، نیره فراهانی، مهدی حسینینیا، ایمان صفا، مهلقا باقری، نادر شهسواری و آبان عسکری بازیگران این پروژه هستند.
تهیهکنندگی این فیلم را رسول صدرعاملی برعهده دارد و از آثاری است که علاوهبر بخش «سودای سیمرغ» در بخش «نگاه نو» نیز روی پرده میرود و داوری میشود.
عامه پسند / سهیل بیرقی
فیلم «من» یکی از پدیدههای جشنواره سیوچهارم فیلم فجر بود؛ فیلم اول فیلمساز جوانی که پیشتر تجربه دستیاری کارگردان در فیلمهای عبدالرضا کاهانی را در کارنامه داشت اما در اولین تجربه کارگردانی خود یک ایده بلندپروازانه را برای روایت انتخاب کرد.
او در دومین تجربه خود یعنی «عرق سرد» بازهم سراغ یک کاراکتر زن رفت اما نتوانست موفقیت فیلم اول را تکرار کند و فضای شعارزده فیلم دوم بر امتیازات روایی و ساختاری آن سایه انداخت.

حالا فیلمنامه «عامه پسند» را هم سهیل بیرقی همچون دو اثر قبلی خودش نوشته است و میگوید فضای آن نسبت به فیلمهای «من» و «عرق سرد» متفاوت است.
«عامه پسند» اما از منظر کاراکتر اصلی میتواند تکمیل سهگانه سهیل بیرقی درباره زنان باشد که فاطمه معتمد آریا، هوتن شکیبا وباران کوثری بازیگران اصلی آن هستند.
شخصیتهای محوری دو فیلم قبلی این فیلمساز را لیلا حاتمی و باران کوثری بازی میکردند که به ترتیب نمایندهای از زنان دهه پنجاه و شصت بودند، حالا پرسوناژ اصلی فیلم «عامه پسند»، نمایندهی زنی از دهه چهل است که فاطمه معتمد آریا نقش او را به عهده دارد.
قصیده گاو سفید / بهتاش صناعیها
«احتمال باران اسیدی» آنقدر برای کارگردان جوانش شهرت به همراه داشت که بهتاش صناعیها خیلی زود تبدیل به چهرهای شناختهشده در محافل سینمایی و رسانهای شد. بهتاش صناعی ها که با روایت شاعرانه خود در فیلم اولش توانست طیفی از مخاطبان علاقمند به این جنس سینما را با خود همراه کند حالا با دومین فیلمش به جشنواره سیوهشتم آمده است.
مریم مقدم مانند فیلم اول، ایفاگر نقش اصلی زن فیلم «قصیده گاو سفید» است و پوریا رحیمی سام نقش مقابل او را ایفا میکند.

لیلی فرهادپور، فرید قبادی، سوده ازقندی، امیر شریعت، ماهور احمدی، محمد حیدری، زهرا پرهون، ابراهیم گله دارزاده، سمیه برجی، مهدی پیلهوری، ماندانا معزی پور، سمکو روشنی، ساچلی تاجبخش و آوین پوررئوفی در این فیلم به ایفای نقش پرداخته اند.
تهیهکنندگی «قصیده گاو سفید» را سیدغلامرضا موسوی برعهده دارد.
مردن در آب مطهر / نوید محمودی
این چهارمین همکاری مشترک برادران محمودی در سینمای ایران در مقام تهیهکننده و کارگردان است. نوید محمودی و جمشید محمودی پیش از این فیلمهای «چند متر مکعب عشق»، «رفتن» و «شکستن همزمان بیست استخوان» را با محوریت مسائل و مصائب مهاجران افغانستانی در ایران کارگردانی کرده بودند.
«مردن در آب مطهر» هم فیلمی دیگر در ادامه دغدغههای این دو برادر فیلمساز مهاجر است که قطعاً میتواند زنجیره توفیقات آنها در جشنوارههای سینمایی داخل و خارج از کشور را تکمیل کند.

علی شادمان، ندا جبرائیلی، متین حیدرنیا، صدف عسگری و سوگل خلیق علیرضا آرا، امیررضا رنجبران، خیام وقار، پیمان مقدمی، مهتاب جعفری، فرید اسحاقی، فاطمه شکری، محیا رضایی، فاطمه میرزایی و علیرضا مهران بازیگران این فیلم هستند.
عاشقانه تازه برادران محمودی قصه چند جوان مهاجر افغان را روایت میکند که قصد رفتن به اروپا را دارند.
در خلاصه داستان فیلم آمده است: ««رونا: حامد، از دریا نترسی یا، از هر چی بترسی بلای جونت میشه، حامد: نمیترسم..»
مغز استخوان / حمیدرضا قربانی
بعد از تجربه نهچندان پرسروصدای «سهماهی»، نام حمیدرضا قربانی با فیلم «خانهای در خیابان چهل و یکم» در محافل سینمایی بر سر زبانها افتاد. فیلمساز جوانی که پیش از ورود به عرصه کارگردانی تجربه دستیاری و برنامهریزی اصغر فرهادی در آثار شاخصی همچون «درباره الی» و «جدایی نادر از سیمین» را در کارنامه داشته است.
فیلمبرداری این فیلم با بازیپریناز ایزدیار، بابک حمیدیان،بهروز شعیبی، نوید پورفرج وجواد عزتی در تهران انجام شده و فیلم از نظر ترکیب بازیگران از کارهای ویژه جشنواره امسال محسوب میشود.

«مغزِ استخوان» دومین فیلم سینمایی حمیدرضا قربانی در مقام کارگردان است که با فیلمنامهای از علی زرنگار با مضمونی اجتماعی آماده و پیشبینی میشود که اولین نمایش آن در جشنواره فجر ۳۸ باشد.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «الان مسئله شما چیه!؟ میخواین بگین قانونی نیست!؟ یعنی اینجا همهچی همیشه قانونی اتفاق میافته!؟ هممون درستیم!؟ هیچکی هیچ غلطی نکرده تا حالا!؟»
من میترسم / بهنام بهزادی
بهنام بهزادی را هنوز هم بسیاری از سینمادوستان با فیلم «تنها دو بار زندگی میکنیم» میشناسند؛ اولین فیلم این فیلمساز که در زمان رونمایی در جشنواره فجر، تبدیل به فیلم مورد علاقه طیفی از منتقدان و سینمادوستان شد.

بهزادی در ادامه مسیر فیلمسازی خود «قاعده تصادف» و «وارونگی» را هم کارگردانی کرد که هرچند توفیق فیلم اولش در جشنواره فجر را تکرار نکرد، در رویدادهای بینالمللی حضوری پررنگ داشتند و جایگاه بهزادی را بهعنوان یکی از فیلمسازان تأثیرگذار در نسل جدید سینمای ایران تثبیت کردند.
در خلاصه داستان، چهارمین فیلم بلند سینمایی بهنام بهزادی، آمده است: «بدیش اینه من وسط کلی شکام که میخوام برم یا نه…ولی بدترش اینه که صدبرابرش مطمئنم نمیتونم بمونم.»
مهران احمدی ، الناز شاکردوست ، امیر جعفری، پوریا رحیمیسام، ستاره پسیانی، پیام یزدانی، مجید جعفری و یگانه رفتاری بازیگران «من میترسم» هستند.