لوگوی فیلسین لوگوی فیلسین
بستن
مشاهده همه نتایج مربوط به “ ”
  • منو
  • ورود
  • تبلیغات در فیلسین
  • سینما
  • اخبار
  • مشارکت
  • رسانه
جشنواره ها
  • اسکار
  • کن
  • فیلم فجر
  • جهانی فیلم فجر
  • سینما حقیقت
  • فیلم شهر
  • بین‌المللی فیلم شهر
  • فیلم کوتاه تهران
  • فیلم سبز ایران
  • کودکان و نوجوانان
سینما
  • اکران این هفته
  • محبوب ترین فیلم ها
  • فیلم های در حال اکران
  • جدول فروش
  • اخبار سینما
  • فیلم‌های گروه هنر و تجربه
بازیگران
  • ستاره ها
شبکه خانگی و تلوزیون
  • اخبار شبکه خانگی
  • اخبار تلوزیون
آخرین اخبار
  • اخبار ویژه
داغ ترین اخبار
  • سینما و تلوزیون
اخبار بازیگران
  • سینما و تلوزیون
اخبار فیلم ها
  • سینما
مشارکت‌کنندگان
  • مشارکت‌کنندگان برتر
ایجاد
  • ایجاد شخص جدید
  • ایجاد اثر جدید
راهنمای مشارکت در فیلسین
  • راهنمای مشارکت کاربران در فیلسین
ویدیو ها
  • تیزرها
تصاویر
  • عکس های هفته
  • گزارش تصویری
  • ورود
  • تبلیغات در فیلسین
  • سینما
    • جشنواره ها
      • اسکار
      • کن
      • فیلم فجر
      • جهانی فیلم فجر
      • سینما حقیقت
      • فیلم شهر
      • بین‌المللی فیلم شهر
      • فیلم کوتاه تهران
      • فیلم سبز ایران
      • کودکان و نوجوانان
    • سینما
      • اکران این هفته
      • محبوب ترین فیلم ها
      • فیلم های در حال اکران
      • جدول فروش
      • اخبار سینما
      • فیلم‌های گروه هنر و تجربه
    • بازیگران
      • ستاره ها
    • شبکه خانگی و تلوزیون
      • اخبار شبکه خانگی
      • اخبار تلوزیون
  • اخبار
    • آخرین اخبار
      • اخبار ویژه
    • داغ ترین اخبار
      • سینما و تلوزیون
    • اخبار بازیگران
      • سینما و تلوزیون
    • اخبار فیلم ها
      • سینما
  • مشارکت
    • مشارکت‌کنندگان
      • مشارکت‌کنندگان برتر
    • ایجاد
      • ایجاد شخص جدید
      • ایجاد اثر جدید
    • راهنمای مشارکت در فیلسین
      • راهنمای مشارکت کاربران در فیلسین
  • رسانه
    • ویدیو ها
      • تیزرها
    • تصاویر
      • عکس های هفته
      • گزارش تصویری
    • گیشه
  • اخبار داغ
  • آخرین اخبار

​دختری با کفش‌های اسپرت؛ نقد فیلم سینمایی «‌درساژ‌»

درساژ

  • توسط آرش پارساپور
​دختری با کفش‌های اسپرت؛ نقد فیلم سینمایی «‌درساژ‌»

آرش پارساپور در نقد فیلم «‌درساژ‌» نوشته است: بادکوبه برای استارت کارنامه سینمایی خود دست روی موضوع و ژانر حساسی گذاشته که همانند آن در سینمای ایران کم است و این مساله به خودی خود قابل ستایش است.

گلنسا؛ یکه‌تاز و سرکش

  • پویا بادکوبه را بیشتر اهالی دنیای آگهی‌های بازرگانی و آژانس‌های تبلیغاتی می‌شناسند چرا که سال‌هاست در این حوزه مشغول به کار است و طبق رزومه‌ای که از او در صفحات وب وجود دارد هم به نظر می‌رسد در این کار تا به امروز نسبتا موفق ظاهر شده است.
  • آرش پارساپور در نقد فیلم «‌درساژ‌» نوشته است: پویا بادکوبه اولین فیلم خود را با نامی نسبتا نامانوس برای اکثریت مخاطبان یعنی نام «درساژ» ساخته است، نامی که گرایشی در رشته ورزشی اسب‌سواری‌ است. کامبوزیا پرتوی نیز به عنوان مشاور او پشت دوربین قرار گرفته و اثراتی از ذهن نابغه نویسندگی و قصه‌گویی او در فیلم به چشم می‌آید که البته اکثر آن به هدر رفته است.
  • باید بدانید به طور خلاصه و مفید درساژ به مسابقاتی گفته می‌شود که در آن سوارکار با اسب خود بیشترحرکات نمایشی و زیبا انجام می‌دهد و به مسابقه در پیست نمی‌پردازد،‌ از همین رو اسب‌های درساژ به‌جای اینکه در طبیعت و دشت مورد تمرین قرار بگیرند فقط در میدان‌های مخصوص با سوارکار خود تمرین می‌کنند.
  • تمامی این تفاسیر درباره معنای نام فیلم را از این جهت آوردم که اسم فیلم تاحد زیادی هوشمندانه انتخاب شده چرا که کاراکتر اصلی آن، گلنسا، دختری است عاشق دویدن ولی نه در میدان مخصوصی که جهان (والدین و دوستانش و…) برای او می‌چینند، بلکه او یکه‌تازی و سرکشی را دوست دارد.

توجه: خطر لورفتن داستان

  • داستان فیلم روایتگرعده‌ای دختر و پسر نوجوان شانزده تا هجده ساله است که در مهرشهر کرج زندگی می‌کنند. این گروه یک شب تصمیم می‌گیرند صرفا محض خنده و تفریح به یک سوپر مارکت دستبرد بزنند و مقداری خوراکی و ۷۸ هزار تومان را در این راه می‌دزدند. (یکی دوتن از اعضای این گروه بچه پولدارهایی هستند که اصلا این پول‌ها برایشان رقمی نیست و این دزدی فقط حالتی تفننی برای گروه دارد) آنها بعد از دزدی می‌فهمند که یادشان رفته نوار ویدیویی دوربین مدار بسته مغازه را هم با خود بیاورند و از ترس اینکه مبادا نوار به دست کسی برسد، گلنسا (که به نظر می‌رسد جایگاه اجتماعی مالی کمتری نسبت به سایرین دارد) را مجبور می‌کنند که برود نوار را بیاورد.
  • او بعد از آوردن نوار، تصمیم می‌گیرد فیلم را دست خود نگه‌ دارد و با وجود اصرار دوستانش، حاضر نیست فیلم را به آنها بدهد. در این بین پدر گلنسا (با بازی علی مصفا) و مادرش (با بازی شبنم مقدمی) هم عزم خود را جزم کرده‌اند تا با فروش خانه‌شان به کرج بروند تا به تهران نزدیک‌تر باشند و در نهایت به تهران برسند، امری که گلنسا باآن مخالف است.
  • این دختر در باشگاه سوارکاری نزدیک خانه‌شان هم شروع به کار کردن به عنوان کارگرپاره وقت می‌کند تا به اسب درساژی به نام «الوند» نزدیک باشد چونکه رابطه خوبی بین او و الوند برقراراست.

نمایی از فیلم سینمایی درساژ


اسب درون انسان

در نقد فیلم «‌درساژ‌» باید گفت: درساژ در برخی از رسالت‌هایی که کارگردان در نظر داشته خوب شکل گرفته و در برخی دیگر نتوانسته آن چیزی که در ذهن سازنده آن بوده را به‌طور موثر به تصویر بکشد. مثلا بازی بازیگران جوان فیلم و یا نحوه فیلمبرداری سکانس‌های اثر ستودنیست. به ویژه زمانی که گلنسا در خیابان شروع به دویدن می‌کند یا در پیست اسب‌سواری با الوند بازی می‌کند.

فضایی که دوربین و نمای آن به بیننده اعطا می‌کند دقیقا همان چیزیست که از آن انتظار می‌رود. برعکس بازیگران به‌نام‌تری که در نقش والدین گلنسا بازی می‌کنند، چندان نتوانسته‌اند نقش خود را به‌درستی از آب در بیاورند و بازی‌ آنها در سایه اکت بازیگران جوان فیلم نسبتا گم شده است.

  • اما مهمترین موضوعی که درباره درساژ باید صحبت کرد، سوژه و پرداخت به سوژه فیلم است که برای بررسی آن باید به فیلمنامه رجوع کرد. درساژ فیلم درام روانشناختانه‌ای می‌خواهد باشد که کاراکتر اصلی‌اش را یک دختر با مشکلات روانی درونی نشان دهد.
  • این امر در سکانس افتتاحیه فیلم، جایی که دختر در کنار دوستانش در حین دزدی ریسه می‌رود با بقیه فیلم به‌هیچ وجه همخوانی ندارد وچرخش تغییر شخصیت گلنسا برای بیننده نامفهوم است (آیا یک سیلی و قلدری برای این چرخش کافیبه نظر می‌رسد من که فکر نمی‌کنم).
  • کاراکتر گلنسا در ادامه تبدیل به ضدقهرمانی می‌شود که بیننده بیشتر از او و حرکاتش بدش می‌آید تا اینکه بتواند او را درک کند، فیلمساز در صحنه‌های حضور گلنسا درکنار اسب درساژ خواسته که روی مثبت او را هم نشان دهد اما این بخش از فیلم هم سنخیتی با کلیت آن ندارد.
  • رابطه اسب انسان درون فیلم که بین الوند و گلنسا شکل می‌گیرد به شدت مصنوعی و بدون پرداخت‌های لازم است و اصلا نمی‌تواند به آن مفهومی که فیلمنامه در نظر داشته نزدیک شود.
  • در نقد فیلم «‌درساژ‌» نوشته شده است: پایان بندی فیلم با اینکه قابل حدس زدن است (با توجه به رفتارهای عجیب و غریب گلنسا در طول فیلم) اما می‌توانست به مراتب بهتر و تاثیرگذارتر باشد.
  • درساژ قطعا می‌توانست از این فیلمی که الان هست، اثری به مراتب بهتر باشد. بادکوبه برای استارت کارنامه سینمایی خود دست روی موضوع و ژانر حساسی گذاشته که همانند آن در سینمای ایران کم است و این مساله به خودی خود قابل ستایش است.
  • اما نتوانسته تمام عناصر لازم برای خلق این اثر را به درستی در کنار هم بچیند و نتیجه معجونی طبقاتی شده که با وجود ترکیبات خوش‌طعم ، هر طبقه که به سمت پایین می‌رود بیشتر مزه خوبش را از دست می‌دهد.
  • در نهایت در نقد فیلم «‌درساژ‌» باید نوشت: درساژ به خاطر استعدادهای تازه و جوانش و همچنین سوژه کمتر تکراری‌اش در سینمای کشورمان خالی از لطف نیست اما مشکلات ریز و درشتش آن را تبدیل به فیلمی معمولی کرده است.

منبع: آلبالو
کامبوزیا_پرتوی علی_مصفا سینما فیلم سینمایی درساژ (1397) آرش_پارساپور پویا_بادکوبه نگار_مقدم نقد_فیلم
ارسال

نقدهای مرتبط

  • نقد فیلم سینمایی چهارانگشت؛ حاج آقا به تایلند می‌رود

  • ​نقد فیلم ژن خوک؛ گاهی خوشی، گاهی غم

  • نیمه تاریک قمار زندگی؛ نقد فیلم سینمایی هت‌تریک

  • ترکیب تئاتر با سینما چگونه از آب در می‌آید؛ نقد فیلم «‌بی‌ نامی‌»​

  • دنیای تلخ و شیرین؛ نقد فیلم آستیگمات

  • بر حزب باد رفته؛ نقد فیلم مارموز

مشاهده همه نقدهای مرتبط

آخرین اخبار

  • دلایل تحریم جشنواره از طرف «روز صفر»

  • سرانجام فجر 38/«خورشید» بهترین فیلم جشنواره

  • آسیایی‌ها بر قله‌ی اسکار 2020

  • «خون شد» بدون نشست

  • روز نهم جشنواره فیلم فجر/«پوست»

  • روز نهم جشنواره فیلم فجر/ «دشمنان»

  • روز هشتم جشنواره فیلم فجر/«من می‌ترسم»

  • روز هشتم جشنواره فیلم فجر/«پدران»

مشاهده همه اخبار

چهره ها

همایون ارشادی

همایون ارشادی

نرگس آبیار

نرگس آبیار

رخشان بنی‌اعتماد

رخشان بنی‌اعتماد

افسانه بایگان

افسانه بایگان

پژمان بازغی

پژمان بازغی

میلاد کی مرام

میلاد کی مرام

ترانه علیدوستی

ترانه علیدوستی

کامبیز دیرباز

کامبیز دیرباز

مهران مدیری

مهران مدیری

حسین یاری

حسین یاری

فریبرز عرب‌نیا

فریبرز عرب‌نیا

بهمن فرمان‌آرا

بهمن فرمان‌آرا

مسعود کیمیایی

مسعود کیمیایی

جواد رضویان

جواد رضویان

داود رشیدی

داود رشیدی

کیانوش عیاری

کیانوش عیاری

آتیلا پسیانی

آتیلا پسیانی

مصطفی کیایی

مصطفی کیایی

آیا میدانید ؟

  • مختارنامه

    هزار و 430 نفر نيروي انساني درگير اين مجموعه بودند. برخي نيروها از شهرها و مکان‌هايي که فيلم‌برداري صورت مي‌گرفت انتخاب مي‌شدند.

  • گزل

    فیلم گزل در سال ۶۸ به سفارش گروه تلویزونی شاهد ساخته شده است.


  • لس‌آنجلس-تهران

    این فیلم که در ابتدا با نام «تهران - لس آنجلس» درخواست پروانه ساخت داده بود، با تغییر نام این فیلم به «لس آنجلس- تهران» به پیشنهاد شورای ارزشیابی و نظارت تغییر پیدا کرد و پروانه ساخت آن صادر شد.

  • هایلایت

    گفته شده است بهزاد عبدی به همراه گروهش ساخت موسیقی این فیلم را در اوکراین انجام داده است.

  • پانچ

    حضور در پنجمین جشنواره فیلم کوتاه ایرانیان لندن، کاندیدای بهترین فیلم تجربی سی‌امین جشنواره فیلم کوتاه تهران، کاندیدای بهترین فیلم تجربی جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان اروند، دریافت تندیس بهترین فیلم تجربی پنجمین جشنواره فیلم کوتاه شیراز و حضور در بازار فیلم سی‌ودومین و سی‌وسومین جشنواره فیلم فجر بخشی از کارنامه این اثر است.

آخرین اشخاص به روز شده

مهرداد عباس‌پور

مهرداد عباس‌پور

بهرام افشاری

بهرام افشاری

ژاله کاظمی

ژاله کاظمی

علی‌رضا موسلانی

علی‌رضا موسلانی

هستی مهدوی‌فر

هستی مهدوی‌فر

متین برونسی

متین برونسی

ابراهیم امینی

ابراهیم امینی

مجید نوربخش

مجید نوربخش

محسن فضلی

محسن فضلی

احسان غفوریان

احسان غفوریان

مجید لیلاجی

مجید لیلاجی

شهره لرستانی

شهره لرستانی

آخرین آثار به روز شده

انفرادی

انفرادی

سونامی

سونامی

آشفته‌گی

آشفته‌گی

زیر نظر

زیر نظر

23 نفر

23 نفر

جان‌دار

جان‌دار

خداحافظ دختر شیرازی

خداحافظ دختر شیرازی

خانه پدری

خانه پدری

ناگهان درخت

ناگهان درخت

طلا

طلا

لیلاج

لیلاج

پرده توری

پرده توری

آخرین جشنواره های به روز شده

مشاهده همه جشنواره ها
سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان

سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان

هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر

هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر

هفتاد و دومین جشنواره فیلم کن

هفتاد و دومین جشنواره فیلم کن

سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر

سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر

نود و یکمین دوره جوایز اسکار

نود و یکمین دوره جوایز اسکار

سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر

سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر

دوازدهمین جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی

دوازدهمین جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی

سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران

سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران

سی و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان

سی و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان

سومین جشنواره فیلم سلامت

سومین جشنواره فیلم سلامت

  • logo-samandehi
  • دانلود اپلیکیشن فیلسین ویدیو
  • درباره ما
  • تماس با ما
با ما در شبکه های اجتماعی همراه باشید
  • instagram
  • telegram
  • googlePlus
  • twitter
  • facebook
  • aparat
  • درباره ما
  • تماس با ما
تمامی حقوق متعلق به فیلسین است. © 1395