جشنواره ها
سینما
بازیگران
شبکه خانگی و تلوزیون
آخرین اخبار
داغ ترین اخبار
اخبار بازیگران
اخبار فیلم ها
مشارکتکنندگان
ایجاد
راهنمای مشارکت در فیلسین
ویدیو ها
تصاویر
نقد و بررسی “چهارشنبه”
روز تلافی
قبل از صحبت در مورد محتوای داستانی و نقد آن بد نیست نگاهی به پرونده کاری سروش محمدزاده در مقام فیلمنامهنویس و کارگردان این اثر داشته باشیم؛
سروش محمد زاده متولد ۵۷ است فعالیت خود را از سال ۷۸ شروع میکند کارگردانی هفت مستند و تدوین بیش از بیست مستند و فیلم کوتاه را انجام داده است، دستیار اول کارگردان در سریال قهر و آشتی به کارگردانی علی ژکان و دستیار تدوین دو تله فیلم مرد و جاده و خانه پدرم نیز بوده است. اولین کار سینماییاش در مقام کارگردان همین تله فیلم چهارشنبه است.
شرح محتوای داستانی: قصه یک خانواده که در یک حادثه غم انگیز پدر و مادر خود را از دست میدهند داستان در واقع با دو اعلامیه چسبیده به در شروع میشود و در این بین یک برادر دنبال قصاص و برادر و دو خواهر دیگر به خاطر رازی که در دل دارند راضی به این اتفاق نیستند یک برادر دنبال پیدا کردن پول و پرداخت سهم برادر و انجام قصاص و برادر دیگر به دنبال سنگ اندازی برای برادر کوچکتر است و ارام ارام رازها برملا میشود و البته در پایان یک شوک را داریم که خیلی خوب از آب در نیامده است.
نقد فنی:
فیلمنامه از حیث محتوا در گروه فیلمنامههای مدرن و خرده پیرنگ قرار میگیرد چرا که هم محتوای داستانی قابل توجه دارد و هم شخصیتپردازی در آن به وضوح دیده میشود.
نکته دوم: در تیتراژ آغازین ما با یک فضای نوستالژی از یک عروسی که ما را یاد گذشتههای دور میاندازد رو به رو میشویم در کنار این عروسی صدای پرواز هواپیما به گوشمان میرسد که خیلی منطق داستانی پشت این صدا وجود ندارد، ضمن اینکه در همین تیتراژ آغازین با یک گره اصلی یا تنها گره اصلی قصه رو به رو میشویم انتطار میرود به واسطه ژانر نسبتا رازآلود قصه ماجرای گره اصلی تا پایان قصه شفاف شود که این اتفاق نمیافتد.
نکته سوم: بازی واقعگرایانه شهاب حسینی نکته قوت و موتور پر زور قصه بود که علیرغم ضعفهای بچگانه همچون نبود کارگردانی خوب صحنه و بازیگرها اجازه نمیداد قصه را رها کنیم.
نکته چهارم: میزانسن و فضاسازی قصه خیلی به ابد و یک روز نزدیک بود (داستان یک برادر خلف و یکی دیگه ناخلف )
نکته پنجم: به دلیل ضعف کارگردانی میزان قابل توجهی از صدا گذاریها به جای صحنه در استودیو انجام شده است.
خواسته یا ناخواسته تغییر صدای شهاب را مشاهده میکنیم که اصلا جالب نیست.
نکته ششم: در برخی سکانسها تکرار برخی الفاظ همچون آبجی یا داداش بارها و بارها پشت سر هم شنیده میشود که تصنعی و ازار دهنده بود.
نکته هفتم: در بحث نگارش فیلمنامه توجه به اتفاقات کوچکی که به شخصیتپردازی کاراکترها کمک میکرد به فیلم روح و حال خوب داده بود.
نکته هشتم: وقتی یک فیلم نمیتواند حتی در بحث شخصیتپردازی و پیشینه افراد خیلی مشخص رفتار کند انتظار میرود بر اساس روابطی فیلم جلو رود که اکثریت است نه اقلیت .....
نکته نهم:گروه بازیگری این اثر همه در یک سطح بازی نمیکنند بعضی خوب بعضی خیلی بد هستند یکی از این شخصیتها مجید است که کار را در برخی سکانسهای کلیدی عملا دچار افت میکند
نکته دهم: قاب بندیها کاملا تلویزیونی است.
در پایان باید اشاره کنم بین تله فیلمهای منتشر شده کار ارزش مشاهده را دارد کما اینکه تصور میرود این کار در گروه هنر و تجربه اکران شده است.
امیدوارم از دیدن این فیلم لذت ببرید.