انصراف شهاب حسینی از حضور در نقش ناگوار «متری شیش و نیم» به خاطر مردم!
در سی و هفتمین دوره از جشنواره ملی فیلم فجر ۲۵ فیلم شامل ۳ انیمیشن و ۲۲ فیلم سینمایی به رقابت خواهند پرداخت که در این گزارش به معرفی کامل این آثار پرداختهایم.
اختصاصی فیلسین - در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، محمد احسانی، محمدعلی باشهآهنگر، محمد بزرگنیا، مهرزاد دانش، پوران درخشنده، ریما رامینفر و محمود کلاری داوری آثار بخش سودای سیمرغ این دوره از جشنواره را عهدهدار هستند.
سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر به دبیری ابراهیم داروغهزاده همزمان با چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی ۱۰ تا ۲۲ بهمن ماه برگزار میشود.
سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر
معرفی ۲۲ فیلم سینمایی راهیافته به بخش مسابقهی (سودای سیمرغ) فجر سی و هفتم:
11/ فیلم سینمایی شبی که ماه کامل شد به کارگردانی نرگس آبیار و تهیهکنندگی محمدحسین قاسمی
نویسنده فیلمنامه: نرگس آبیار و مرتضی اصفهانی
خلاصه داستان:
+ این فیلم روایتگر داستان زندگی دختر جوانی از مناطق جنوب شهر تهران است که درگیر عشق جوانی شهرستانی میشود و این در حالی است که دختر به دلایلی مجبور به مهاجرت از ایران است. در این مسیر برادرش با او همراه میشود اما در میانه راه، اتفاقاتی برای آنها رقم میخورد که خط اصلی داستان فیلم را تشکیل می دهد.
*** دربارهی کارگردان این فیلم نرگس آبیار میتوان گفت: او دانش آموخته رشته ادبیات است، شروع فعالیت هنریاش به سال ۱۳۷۶ و داستاننویسی بر میگردد، او که تا کنون حدود سی جلد کتاب منتشر شده دارد و از فعالان در عرصه مستند سازی نیز هست. آبیار سال ۱۳۹۱ توانست برای اولینبار در مقام کارگردانی فیلمی سینمایی قرار بگیرد و با ساخت «اشیا از آنچه در آینه میبینید به شما نزدیکترند» وارد سینمای حرفهای شد. دومین تجربه کارگردانی آبیار «شیار ۱۴۳» که فیلمی با حال و هوای جنگ و دفاع مقدس است، توانست جایزه ویژه «هیئت داوران» و جایزه « فیلم برگزیده تماشاگران» را از سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر به ارمغان بیاورد.***
در این بازیگرانی چون: الناز شاکردوست، شبنم مقدمی، هوتن شکیبا، فرشته صدرعرفایی و ... مقابل دوربین رفتهاند.
برای آشنایی بیشتر با این فیلم به صفحه اختصاصی «شبی که ماه کامل شد» در فیلسین سربزنید.
حاشیهها:
+ هومن سیدی به عنوان اولین بازیگر فیلم سینمایی «شبی که ماه کامل شد» با سازندگان به توافق رسید اما خیلی زود از حضور در فیلم انصراف داد و هوتن شکیبا از بازیگران تئاتر، تلویزیون جایگزین وی شد. هومن سیدی در پستی اینستا گرامی انصراف خود را اینگونه اعلام کرد:
«متاسفانه با همه عشق و احترامی که برای تیم فیلم سینمایی «شبی که ماه کامل شد» قائلم، اما به دلیل مشکلات شخصی غیر مترقبهای که برایم ایجاد شد، ناگزیر به انصراف شدم. کم سعادتی و بدشانسی بنده باعث شد تا همکاریم با نرگس آبیار نازنین و محمد قاسمی درجه یک و تیم بازیگری عالی و پشت صحنهای حرفهای را از دست بدهم. در این سال جدید آرزوی بهترینها رو برای تیم سازنده دارم و مطمئنم که یکی از بهترین فیلمهای سال آینده در راه است مخصوصا هوتن شکیبا عزیز که انصافا بهترین جایگزین برای اون نقش. همتون بدرخشید.
دوستدار شما، هومن سیدی "
+ الناز شاکردوست پس از سپری کردن دو ماه مصدومیتی که سر صحنه فیلم «پیلوت» دچارش شد و با به دست آوردن سلامت نسبی خود، به عنوان بازیگر فیلم جدید نرگس آبیار که در موسسه تصویر گستر پاسارگاد تولید میشود، انتخاب شد. این درحالی است که در آغاز پیش تولید خبرها حکایت از انتخاب باران کوثری برای ایفای این نقش داشت.
+ درحالیکه در اخبار مربوط به فیلم پیش از این اعلام کرده بود که «شبی که ماه کامل شد» محصول موسسه تصویر گستر پاسارگاد با مدیریت علی اسدزاده (از نزدیکان محمد امامی) است که پیش از این در تولید آثاری مانند «مصادره» با محمد حسین قاسمی همکاری داشته، اما در پی برگزاری دادگاه محمد امامی در روزهای گذشته و پیگیری بعضی از اصحاب رسانه، روابط عمومی فیلم اعلام کرد که تمامی حقوق و مالکیت این محصول فرهنگی در اختیار محمدحسین قاسمی و نیز سرمایهگذاران بخش خصوصی و بومی سیستان و بلوچستان است و تاکید میشود که سرمایه تولید فیلم توسط ایشان تامین و این امر در تیتراژ «شبی که ماه کامل شد» تصریح شده است!
12/ فیلم سینمایی ماجرای نیمروز ۲: رد خون به کارگردانی محمدحسین مهدویان و تهیهکنندگی سید محمود رضوی
نویسنده فیلمنامه: حسین ترابنژاد، ابراهیم امینی
خلاصه داستان:
+ خونهی افشین رو گشتن. خونهی خواهر منو. بهشون نگفتی من کیام؟ نگفتی چه کارایی از دست رفیقات برمیآد؟
- بوی سیگار میدی.
+ اینم گزارش کن.
*** محمد حسین، دانشآموخته کارشناسی ارشد سینما، فعالیتهای خود در عرصه هنر را با ساخت مستند و مجموعههای داستانی در زمینه جنگ و فرماندهان جنگ آغاز کرد و با ساخت نخستین فیلم سینمایی خود ایستاده در غبار موفق به کسب جایزه بهترین فیلم از سی و چهارمین جشنواره فجر شد؛ مهدویان با ساخت دومین تجربه سینمایی خود ماجرای نیمروز بار دیگر توجهها را به خود جلب کرد. او برای ساخت هر دو فیلم خود در دو دورهی پیش جشنواره فیلم فجر کاندیدای کسب سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی بوده است.***
در این فیلم جواد عزتی ، بهنوش طباطبایی ، هادی حجازی فر ، محسن کیایی و ... بازی کردهاند.
برای دیدن عکسهای بیشتر و آشنایی با عوامل کامل این فیلم به صفحه اختصاصی فیلم سینمایی «ماجرای نیمروز ۲: رد خون» در فیلسین سربزنید.
حاشیهها:
+ همه عوامل فیلم از سختی و حجم کار بسیار بالای آن میگویند. سید محمود رضوی در همین راستا با انتشار پستی در اینستاگرام خود نوشت: "سلام علیکم. «ماجرای نیمروز » یا همان «رد خون» از نظر سنگینی و بزرگ بودن پروژه با تمام کارهای قبلی موسسه سیمای مهر قابل مقایسه نیست. از روزی که فیلمبرداری شروع شده هر روز آن سخت و طاقتفرسا بوده و هست، اما ۱۸ روز اخیر سختترین روزهای پروژه بود که به لطف خدا خوب پیش رفت. روزهایی که سکانسهای پر بازیگر همراه با بیش از ۱۰۰ دستگاه خودروهای زرهی سبک و سنگین و روزانه چند صد هنرور و بعد از تمرینهای فراوان باید اجرا میشدند، ولی به علت بعد مسافت از محل اسکان تا محل فیلمبرداری، کل تیم ۱۵۰ نفره ما وقت کافی برای استراحت نداشتند و بی اغراق میتوانم بگویم کمتر از ۴ ساعت در روز فرصت استراحت پیدا میکردند، اما همه با هم و خستگیناپذیر تمام تلاش خود را به کار بستند تا کار به نحو احسن و با بهترین کیفیت و بهترین خروجی پیش برود و سکانسهای مهم و سخت فیلم، اجرا شود. "
+ -ابتدا قرار بود «ماجرای نيمروز» با حضور الناز شاکردوست کلید بخورد، اما شاکردوست کمی بعد به دلیل مشکلات جسمی، از بازی در اين فيلم استعفا داد و گفت برای بازی در نقش پر تحرک این فیلم احتیاج به آمادگی جسمانی داشتم اما به دلیل مصدومیت قادر نبودم حرکات سنگین انجام بدهم.
+ اولین پوستر این فیلم در روزهای نخست فیلمبرداری منتشر شد، اقدامی که در سینمایی ایران بسیار کم سابقه است.
13/ فیلم سینمایی متری شیش و نیم به کارگردانی سعید روستایی و تهیهکنندگی جمال ساداتیان
نویسنده فیلمنامه: سعید روستایی
خلاصه داستان:
+ در بزنگاه روزهای سخت، اعتیاد و مواد مخدر هم گریبان زندگی مردم این شهر را رها نمیکند.
*** دربارهی کارگردان این فیلم میتوان میگفت: روستایی فارغالتحصیل رشته کارگردانی از دانشگاه سوره است و ساخت پنج فیلم کوتاه را در کارنامه خود جای داده است؛ که پر افتخارترین آنها فیلم کوتاه «مراسم» است. او در اولین حضور خود با فیلم بلند «ابد و یک روز» توانست سینمای ایران و سینماگران را تحت تاثیر قرار دهد و با ساخت این فیلم موفق به کسب ۹ سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر شد. سعید روستایی در جلسه پرسش و پاسخ بعد از فیلمش در کاخ جشنواره فجر گفت: «در راه ساخت این فیلم به هیچ جایزه ای فکر نمی کردم زیرا من واقعیتها را به تصویر کشیدم. چیزی که مخاطب در این فیلم می بیند یک واقعیتی است که در جامعه ما امروز به شدت وجود دارد. من به عنوان یک کارگردان در مراحل تحقیق برای نوشتن فیلم نامه با موردهای مختلفی روبه رو شده بودم که از جمله این موارد می توانم به روبه رو شدن با پدری ۸ پسر معتاد دارد و یا پدری که مواد مخدر را در قُنداق نوزدان دوقلوی خود مخفی کرده بود.» ***
در این فیلم پیمان معادی ، پریناز ایزدیار ، نوید محمدزاده ، پارسا پیروزفر ، فرهاد اصلانی و ... به ایفای نقش پرداختهاند.
برای دیدن عکسهای بیشتر و آشنایی با فهرست عوامل به صفحه اختصاصی فیلم سینمایی «متری شیش و نیم» در سایت سینمایی فیلسین سربزنید.
حاشیهها:
+ روستایی تابستان سال ۱۳۹۶ درخواست مجوز «متری شیش و نیم» را به شورای صدور پروانه ساخت داده بود كه در اين بين با مشكلات زيادى مواجه شد و بعد از شش ماه، موفق به دريافت پروانه ساخت شد و دراین باره نوشت: «بالاخره همه مشكلاتمون حل شد و «مترى شيش و نيم» رو راه انداختيم؛ با بهترين حال و بهترين انرژى. شايد يه روز سر فرصت حجم مسخره مشكلاتى كه برامون ساختن رو براتون گفتم»
+ در ابتدا قرار بود شهاب حسینی به عنوان نقش اصلی در کنار پیمان معادی در فیلم «متری شیش و نیم» بازی کند اما او در همان مراحل پیش تولید انصراف داد. سیدجمال ساداتیان درباره انصراف شهاب حسینی گفت: «ایشان خودشان را در نقشهای شهید بابایی و نقشهای مثبت دیده بودند و نقش منفی «متری شیش و نیم» برایش ناگوار بود. با توجه به ذهنیتی که نسبت به کارکتر او در جامعه شکل گرفته، فکر کرد این نقش ممکن است در ذهن مخاطب نسبت به شهاب حسینی تاثیر بگذارد و نقش منفی برایش ناگوار بود!»
+ - پیمان یزدانیان، آهنگساز این فیلم، در گفتوگو با «موسیقی ما» دربارهی ساخت موسیقی «متری شیش و نیم» گفت: «فعلاً نمیخواهم چیزی درباره موسیقی آن بگویم، ولی این فیلم به قدری شگفتانگیز است که پیشنهادهای دیگر داخلی و خارجی را رد کردم تا بتوانم تمام تمرکزم را روی ساخت موسیقی این فیلم بگذارم.»
14/ فیلم سینمایی مردی بدون سایه به کارگردانی و تهیهکنندگی علیرضا رئیسیان
نویسنده فیلمنامه: علیرضا رئیسیان
خلاصه داستان:
+ ماهان کوشیار درگیر ساخت فیلمی درباره قتلهای زنجیرهای است که زندگی خود را تحت تاثیر قرار میدهد.
*** دربارهی کارگردان این فیلم میتوان گفت: فعالیت سینمایی را در سالهای جوانی با دستیاری و ساخت فیلمهای کوتاه آغاز کرد و تحصیلات خود را در رشته کارگردانی از دانشکده صدا و سیما به پایان رساند. رئیسیان دارای نشان درجه یک هنری معادل دکتری افتخاری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. او با نگارش فیلمنامه «گزارش یک قتل» که محمد علی نجفی آن را کارگردانی کرد در سال ۱۳۶۵ نامش به عنوان سینماگری رسمی مطرح شد، پس از چندی دستیاری کارگردان، مشاور کارگردان و منشی گری صحنه سال ۱۳۶۸ موفق شد تا خود در مقام کارگردانی قرار بگیرد. سال ۱۳۸۰ با بازی لیلا حاتمی، محمدرضا فروتن و استاد عزتالله انتظامی درام عاشقانهای با عنوان «چهل سالگی» را جلوی دوربین برد و پس از اکران این فیلم به چهره ای شناخته شده تر مبدل گشت، ادامهی بیوگرافی در صفحه اختصاص این کارگردان...***
در این فیلم بازیگرانی چون: لیلا حاتمی ، علی مصفا ، فرهاد اصلانی ، امیر آقایی و ... مقابل دوربینرفتهاند.
برای دیدن عکسهای بیشتر و آشنایی با فهرست عوامل به صفحه اختصاصی فیلم سینمایی «مردی بدون سایه» در سایت سینمایی فیلسین سربزنید.
حاشیهها:
+ خبر تولید این فیلم در تعدادی از روزنامههای اسپانیولیزبان انعکاس گستردهای یافت و دلیل ایم پوشش خبری فیلمبرداری مردی بدون سایه در بیش از ۱۰ لوکیشن در کشور اسپانیا بود. از جملهی این شهرها میتوان به مالاگا، ماربیا و الخزیرا اشاره کرد. فیلم «مردی بدون سایه» همچنین در ۲۵ لوکیشن در شهر تهران فیلمبرداری شد.
+ - فیلمنامه «مردی بدون سایه» برداشتی آزاد از «زن پارسا» الهینامه عطار نیشابوری است و با نگاهی به مسائل اجتماعی به بحران عاطفی انسان معاصر میپردازد. فیلم بر اساس طرحی از مهدی سجادهچی و مریم شبانی نوشته شده است.
+ این فیلم چهارمین همکاری رئیسیان با لیلا حاتمی بعد از «چهل سالگی»، «دوران عاشقی» و «ایستگاه متروک» است.
15/ فیلم سینمایی قصر شیرین به کارگردانی و تهیهکنندگی سید رضا میرکریمی
نویسنده فیلمنامه: محسن قرایی، محمد داودی
خلاصه داستان:
+ جلال مرادی ۴۲ ساله در طی تصادفی خانوادهای را به قتل میرساند، اما تصادف در دادگاه غیرعمد شناخته میشود. او پس از گذراندن دوران زندان، همسر و فرزندانش را ترک کرده و به شهری دیگر میرود، پس از دو سال به شهرش بازمیگردد زیرا که زنش دچار مرگ مغزی شدهاست.
*** دربارهی کارگردان این اثر میتوان گفت: مدیرعامل خانه سینمای ایران، از دانشکده هنرهای زیبا در رشته گرافیک فارغالتحصیل شده و فعالیت سینماییاش را با ساخت فیلم کوتاه ۱۶ میلیمتری آغاز کرد. میرکریمی با ساخت فیلم «کودک و سرباز» نخستین تجربه سینمایی خود را پشتسر گذاشت، تجربهای که برایش جایزه بالن نقرهای جشنواره سه قاره را به همراه داشت. پس از آن با ساخت فیلم «زیر نور ماه» در سال ۱۳۷۹ جایزه بهترین فیلم هفته منتقدین جشنواره کن، جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فیلم فجر و جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره بینالمللی فیلم توکیو را از آن خود نمود... ادامهی بیوگرافی کامل میرکریمی را در صفحه اختصاصی این کارگردان بخوانید.***
در این فیلم بازیگرانی چون: حامد بهداد، ژیلا شاهی، اکبر آبتین و ... مقابل دوربین رفتهاند.
برای آشنایی بیشتر با این فیلم به صفحه اختصاصی فیلم سینمایی «قصر شیرین» در سایت سینمایی فیلسین سربزنید.
حاشیهها:
+ کارگردان این فیلم برای انتخاب بازیگران از دو گروه بازیگران حرفهای و بازیگران محلی استفاده کرده است.
+ میرکریمی درباره انتخاب کهکیلویه و بویرحمد به عنوان لوکیشن فیلم خود گفت: «فیلم را داشتم در شمال میساختم که به یکباره به استان شما سفر کردم و در همان فرودگاه به اردوان زینی سوق گفتم که فکر کنم این فیلم را در یاسوج بسازم چرا که این بافت تک درختهای بلوط و این جنگلهای کمنظیر بلوط مرا وادار به این کار کرد هر چند که در ایلام هم چنین صحنههایی را دیده بودم ولی به این زیبایی ندیده بودم. این مناظر کوهستانی همراه با جنگل ارتباط مستقیمی با خشونت درون فیلم داشت چرا که ترکیبی از عناصر لازم در طبیعت اینجا وجود داشت.»
+ این فیلم اولین تجربه همکاری حامد بهداد با رضا میرکریمی است.
16/ فیلم سینمایی سال دوم دانشکده من به کارگردانی رسول صدرعاملی و تهیهکنندگی مسعود ردایی
نویسنده فیلمنامه: پرویز شهبازی
خلاصه داستان:
+ مهتاب و آوا دانشجویان سال دوم دانشکده هستند که به اتفاق تعدادی دیگر از همکلاسیهایشان برای یک سفر چند روزه دانشجویی از تهران به اصفهان میروند...
*** دربارهی کارگردان این فیلم میتوان نوشت: صدرعاملی سال ۱۳۵۸ اولین شرکت ایرانی تولید و پخش فیلمهای سینمایی پس از انقلاب را با عنوان «میلاد فیلم» تاسیس کرد و با تلاش بیوقفه خود در طول سه دهه توانست از بخش سینمایی خصوصی حمایت قابل توجهی بکند. سال ۱۳۸۴ رسول با همکاری چند تن دیگر از سینماگران فعال شرکت دیگری با عنوان «فیلمیران» را به ثبت رساند که امروزه به عنوان بزرگترین شرکت پخش فیلم در ایران سالانه پخش بیش از شصت در صد از تولیدات سینمایی را برعهده دارد. دومین تجربه بلند سینمایی صدرعاملی با عنوان «گلهای داودی» اولین ملودرام سینمای پس از انقلاب است که ارتباط وسیعی با مخاطبان برقرار کرد. گلهای داوودی (۱۳۶۳) در سومین جشنواره فیلم فجر موفق به دریافت ۵ «لوح زرین» از هییت داوران گردید ودر جشنواره فیلم پیونگ یانگ (کره شمالی) مقام اول را کسب کرد. فیلم «دختری با کفش های کتانی» ساخته او بیش از۲۷ مورد حضور در جشنوارههای جهانی داشت، مورد توجه بسیاری از سینماگران داخلی و خارجی قرار گرفت و جوایز بسیاری کسب کر... بیوگرافی کامل و جذاب این کارگردان را در صفحه اختصاصیاش در فیلسین بخوانید.***
در این فیلم بازیگرانی چون: علی مصفا ، بابک حمیدیان ، ویشکا آسایش ، شقایق فراهانی و ... مقابل دوربین رفتهاند.
برای آشنایی بیشتر با این فیلم به صفحه اختصاصی فیلم سینمایی «سال دوم دانشکده من» در سایت سینمایی فیلسین سربزنید.
حاشیهها:
+ برای انتخاب تیم بازیگری از ۹۰۰ نفر تست گرفته شد که به جز بازیگران شناخته شده، ٢٢ نفر از چهرههای شناخته نشده در این فیلم برای اولینبار به ایفای نقش میپردازند که در این میان سه نفر جزو بازیگران اصلی و مابقی در نقشهای فرعی مقابل دوربین خواهند رفت.
+ جدیدترین ساختهی صدرعاملی همزمان با روز ملی سینما در دانشگاه علم و صنعت مقابل دوربین رفت.
+ مسعود ردایی تهیهکننده این پروژه در حین تولید فیلم در بستر بیماری قرار گرفته بود، با جراحی موفقیتآمیز عمل قلب، دوران نقاهت خود را پشت سر گذاشته و کار ادامه پیدا کرد.
+ صدرعاملی با ساخت سال دوم دانشکده من بعد از ۹ سال پشت دوربین فیلمبرداری رفت.
17/ فیلم سینمایی خون خدا به کارگردانی مرتضی علی عباس میرزایی و تهیهکنندگی سیاوش حقیقی
نویسنده فیلمنامه: مرتضی علی عباس میرزایی
خلاصه داستان:
+ علی کارتن خوابیست که دورانِ نقاهت ترک اعتیادش در خیابانها، مصادف شده است با دهه اول محرم. او شب عاشورا در جعبهی غذای نذری که برایش آوردهاند، پاکتی آغشته به خون مییابد.
*** دربارهی کارگردان این فیلم میتوان نوشت: فعالیت در عرصه سینما را با ساخت فیلم کوتاه از اوایل دهه هشتاد آغاز کرد و در ادامه به بازیگری و کارگردانی در مدیوم سینما پرداخت. «انزوا» نخستین تجربه کارگردانی بلند میرزایی بر اساس فیلمنامهای به قلم خودش است که با ساخت آن موفق به جلب توجه مخاطبانش شد.***
در این فیلم بازیگرانی چون:سعید داخ، فرید سجادی حسینی، رضا اخلاقیراد، شیوا ابراهیمی و ... بازی کردهاند.
+ کارگردان این فیلم در گفت و گو با یک رسانه گفته است: «فیلم متفاوتی هست و من این فیلم را ساختم تا مردم لذت ببرند. اگر کسی «انزوا» رو دوست داشت، این فیلم هم دوست خواهد داشت.»
+ در ابتدا قرار بود نام این فیلم خدای خونین باشد اما بعده به خون خدا تغییر نام داد.
حاشیهها:
+ کارگردان این فیلم در گفت و گو با یک رسانه گفته است: «فیلم متفاوتی هست و من این فیلم را ساختم تا مردم لذت ببرند. اگر کسی «انزوا» رو دوست داشت، این فیلم هم دوست خواهد داشت.»
+ در ابتدا قرار بود نام این فیلم خدای خونین باشد اما بعده به خون خدا تغییر نام داد.
*** این گزارش در حال بروز رسانی است و به زودی تکمیل میشود...***